Ajax naar ruïnes van ontwaakt Utrecht: Maar op ruïnes kan iets moois ontstaan

Ajax naar ruïnes van ontwaakt Utrecht: "Maar op ruïnes kan iets moois ontstaan"

29-09-2016 13:53
5

FC Utrecht begint langzaam maar zeker zijn draai te vinden. Komend weekend wacht de zware wedstrijd tegen Ajax, maar coach Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over de goede vorm van de Amsterdammers.

"Het maakt mij niet uit", zegt Ten Hag tegen Voetbal International over het feit dat Ajax de volgende tegenstander is. "Wij willen altijd winnen natuurlijk. Voor elke wedstrijd maak ik een plan en bereid ik mijn spelers psychologisch voor. Het is niet zo dat mijn ploeg er staat, wel hebben we een stap in de goede richting gezet."

Bij FC Utrecht doet Richairo Zivkovic het steeds beter. Tegen zijn werkgever Ajax kan hij de goede lijn doorzetten. "We werken toe naar een aantal vastigheden", zegt Ten Hag. "Voorin zijn Sébastien Haller en Richairo Zivkovic een complementair koppel. Met Nacer Barazite daarachter loopt het uitstekend. Lang hebben we achter de feiten aangelopen. Dit is weliswaar een kentering, de twee overwinningen tegen FC Twente en Sparta. Maar het is nog lang geen hosanna. Stabiliteit is wat anders, maar op ruïnes kan iets moois ontstaan."