Groot succes voor Jong PSV in Jupiler League: eerste prijs naar Eindhoven

30-09-2016 21:50
24

Jong PSV heeft vrijdagavond beslag gelegd op de eerste periodetitel in de Jupiler League. Het 1-1 gelijkspel op bezoek bij RKC Waalwijk was voldoende voor de beloftenploeg van PSV.

Normaal gesproken plaatst de periodekampioen zich voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie, maar omdat Jong PSV niet mag promoveren is nummer twee VVV-Venlo, dat met 0-3 won bij Achilles'29, nu verzekerd van een plekje in de nacompetitie. Voor de Eindhovenaren scoorde natuurlijk topscorer Sam Lammers, goed voor negen goals in negen duels. Vlak voor tijd kwam RKC op 1-1 door een benutte strafschop, maar dat hield Jong PSV niet van de 'Bronzen Stier' af.

Jong Ajax raakte de tweede plek in de Jupiler League kwijt door de 2-1 nederlaag tegen FC Eindhoven. Pelle Clement maakte namens de Amsterdammers vlak voor tijd de openingstreffer van Dario van den Buijs ongedaan, maar in de negentigste minuut pakte Eindhoven alsnog de driepunter.

De Graafschap verkeert in een diepe sportieve crisis na de 2-3 nederlaag in eigen huis tegen FC Dordrecht. De Doetinchemse degradant staat nu op de veertiende plek in de Jupiler League. De Graafschap stond tien minuten voor tijd met 2-1 voor tegen een tiental van FC Dordrecht, maar ging alsnog onderuit in de slotminuten.