Quincy was onhandelbaar, zei men. Memphis, daar kon je niks mee

"Quincy was onhandelbaar, zei men. Memphis, daar kon je niks mee"

01-10-2016 07:41
9

Erik ten Hag is voor Richairo Zivkovic misschien wel de juiste man op de juiste plaats. De aanvaller van FC Utrecht, dit seizoen gehuurd van Ajax, kan onder de vleugels van Ten Hag weer tot bloei komen. De trainer had eerder ook Quincy Promes en Memphis Depay onder zijn hoede.

"Quincy was onhandelbaar, zei men. Memphis, daar kon je niks mee. Die deed vooral wat ie zelf wilde, was niet te sturen, meenden veel trainers", begint Ten Hag tegenover Het Parool. "Ik ben een trainer die graag het gevecht met dit soort jongens aangaat. Het zijn gasten die stuk voor stuk hun fouten hebben gemaakt, maar die maak ik ook."

Het gaat Ten Hag erom wat de spelers van hun fouten leren, zodat hij hun gedrag kan sturen. De trainer las zich uitgebreid in Zivkovic in. "Belangrijkste is dat ik een jongen trof die zich heel erg bewust was van wat er in het verleden fout was gegaan. Het zijn voorvallen in het glazen huis van de voetbalwereld. Iedereen keek mee en oordeelde."

Zivkovic staat open voor verandering en kan daardoor stappen maken. "Hij moet bijvoorbeeld onverstoorbaarder worden, zich minder aantrekken van de buitenwereld, ook als hij kansen mist." Ten Hag is lovend over zijn pupil. "Daar zit wel iets aan te komen, ja. Hij heeft natuurlijk ook een onvoorstelbare potentie. Hij is doelgericht, snel, heeft een actie en is koelbloedig."