Veltman: Fan van hem. Leuke gozer in de omgang, normaal, geen gekkigheid

Veltman: "Fan van hem. Leuke gozer in de omgang, normaal, geen gekkigheid"

01-10-2016 08:20
1

Joël Veltman zien we voorlopig niet terug in het centrum van Ajax. De verdediger richt zich op de rechtsbackpositie, omdat de concurrentie onder de centrale verdedigers groot is. Ondertussen hebben de Amsterdammers ook het zeventienjarige talent Matthijs de Ligt, waar Veltman fan van is.

Veltman zag de jonge Ajacied vorige week debuteren in het bekerduel met Willem II. "Mooi man. Ik ben fan van hem. Leuke gozer in de omgang. Normaal. Geen gekkigheid", zegt hij in Het Parool. "Hij heeft als verdediger alles mee: zijn fysiek, waardoor hij zijn duels wint in de lucht en over de grond, en hij is rustig aan de bal."

De Ligt fleurde zijn debuut op met een goal. "Daar geniet ik van. Ik herken in hem wel dingen die ik ook had toen ik voor het eerst bij de A-selectie kwam. Lekker vrij. Lekker voetballen", zegt Veltman, die zelf moet wennen aan zijn nieuwe positie. "Hoeveel wedstrijden heb ik op deze positie gespeeld?"

De vleugelverdediger vervolgt: "Ik merk dat ik me nog vaak aan het oriënteren ben op het veld. Dat gaat soms ten koste van mijn spel. Er zit verbetering in. Daar ben ik blij mee, maar niet té blij, want ik wil goede wedstrijden spelen - écht goede bedoel ik dan."