Ajax-revelatie wacht nog op uitnodiging bondscoach: Het potentieel is enorm

Ajax-revelatie wacht nog op uitnodiging bondscoach: "Het potentieel is enorm"

04-10-2016 11:43
11

Kasper Dolberg kent met zes officiële doelpunten dit seizoen een uitstekende start bij Ajax. Toch is de jonge Deen nog niet opgenomen in de selectie van het nationale elftal voor de WK-kwalificatieduels met Polen en Montenegro. Volgens bondscoach Age Hareide is dit echter een kwestie van tijd.

"Hij is jong, maar bezit enorm veel kwaliteiten", vertelt Hareide tegen het Deense BT. "We houden hem nauwlettend in de gaten voor de toekomst, waarin hij alleen nog maar beter kan worden." Op dit moment is de achttienjarige spits mee met Denemarken onder 21, dat zich al gekwalificeerd heeft voor het EK onder 21 van komende zomer.

Niet alleen de Deense bondscoach, maar ook routinier en ploeggenoot Lasse Schöne is onder de indruk van Dolberg. "Het potentieel is enorm", aldus de Ajax-spelmaker tegen de Deense krant. "Hij is groot en sterk voor zijn leeftijd en hij is ijskoud. Of hij nou in de Arena voor 50.000 man speelt of ergens anders, het maakt hem niet uit."

"Voor Ajax is hij al enorm belangrijk geweest en heeft hij al belangrijke treffers weten te maken. Hij is nog jong, maar zéker eentje om in de gaten te houden. In de toekomst gaan we nog heel veel van hem horen", besluit Schöne zijn lofzang over Dolberg.