Memphis zoekt club: vijf transferopties voor de gevallen Oranje-vedette

Memphis zoekt club: vijf transferopties voor de gevallen Oranje-vedette

05-10-2016 12:30
39

Twaalf schamele minuten speeltijd kreeg Memphis Depay (22) dit seizoen in de Premier League. Manchester United-manager José Mourinho ziet het niet zitten in de 22-jarige vedette, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Ook bij Oranje is de voorheen ongenaakbare Memphis van zijn voetstuk gevallen. Verkassen in januari lijkt de beste optie - maar waarheen? VoetbalPrimeur zet vijf mogelijke bestemmingen op een rij. 

Everton
Memphis zoekt een club, Everton zoekt extra aanvallers. Prima oplossing, toch? Was het maar zo makkelijk. Het is de vraag of United bereid is zaken te doen met The Toffees, die onder Ronald Koeman goed aan het seizoen zijn begonnen en de komende jaren een vaste plek in de Premier League-top willen verwerven. Een revival van Memphis in Engeland zou pijnlijk zijn voor Mourinho en co. Ook de beleidsbepalers op Old Trafford zullen echter snappen dat er een oplossing moet komen voor Memphis. Een paar maanden knallen onder de vleugels van Koeman zal zijn zelfvertrouwen goed doen. 

AC Milan
Honderd miljoen euro wordt er volgens Italiaanse media in januari beschikbaar gemaakt bij gevallen grootmacht AC Milan. Een heuse transferrevolutie. Juventus is in het afgelopen decennium uit zicht geraakt en Milan moet nu met geld smijten om De Oude Dame te achterhalen. Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi (beiden Ajax) en Memphis worden gelinkt. Zou de United-bankzitter oren hebben naar een Italiaans avontuur?  

https://gyazo.com/a4c1d1b80a1da2d741fa7ff5de047336

Paris Saint-Germain
Twee jaar geleden was PSG bereid om héél diep in de buidel te tasten voor Memphis. De keuze van de toenmalige goalgetter van PSV viel op United. Zou de liefde uit Parijs voor Memphis inmiddels bekoeld zijn? PSG is matig begonnen aan het nieuwe Ligue 1-seizoen en in januari worden er ongetwijfeld de nodige miljoenen in het elftal van trainer Unai Emery gepompt. Géén kampioen van Frankrijk worden zou voor de eigenaren uit Qatar gezichtsverlies betekenen. Interessant detail: landgenoot Patrick Kluivert zit tegenwoordig achter de knoppen bij PSG. 

Valencia
Premier League, Ligue 1, Serie A - we verkennen alle opties en dus mag ook de Spaanse competitie niet ontbreken. Valencia heeft een horrorseizoen achter de rug en ook dit jaar is het chaos troef in Mestalla. De eerder dit jaar aangestelde Pako Ayestarán werd vorige week ontslagen. Cesare Prandelli mag het nu gaan proberen met de landskampioen van 2004. De selectie van Valencia is de afgelopen jaren uitgehold, maar de verwachtingen zijn nog altijd torenhoog. Kan Memphis Los Che terug naar de subtop schieten? 

Internazionale
Niet alleen bij AC Milan zijn de frustraties over de suprematie van Juventus groot. Ook stadgenoot en aartsrivaal Inter is na jaren vol wanbeleid ver weggezakt. Hoe lang Frank de Boer de tijd krijgt om aan een nieuw elftal te bouwen, blijft natuurlijk de vraag, maar de clubleiding laat geen kans onbenut om het vertrouwen uit te spreken in de oud-trainer van Ajax. In de jacht op sportieve successen werd er in de zomer zo'n honderd miljoen euro gespendeerd aan versterkingen. De Boer, die een vleugelaanvaller met een individuele actie goed kan gebruiken, kent Memphis uiteraard nog uit zijn jaren in de Eredivisie. Wellicht gunt Mourinho zijn oude club een buitenkansje.