'Liever een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers van tegenwoordig'

'Liever een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers van tegenwoordig'

08-10-2016 08:10
4

Ineens staat Sarina Wiegman in de spotlights. Zij debuteerde maandagavond op de bank bij Jong Sparta als assistent-trainer van het beloftenteam. Wiegman hoopt dat veel vrouwen haar zullen volgen, maar volgens Jan Everse is er nog een lange weg te gaan.

Wiegman was met haar debuut de eerste vrouwelijke trainer in het betaalde voetbal. "Veel vrouwen hebben tegenwoordig een hoge functie in het bedrijfsleven. De voetbalwereld is daarentegen uiterst conservatief", zegt Everse in het Algemeen Dagblad. "Maar als ik moest kiezen tussen een vrouw met kwaliteit of een man die niet zoveel verstand van het spelletje heeft, zou ik toch echt voor de eerste kiezen."

Kennis moet doorslaggevend zijn aldus Everse. "Het gaat erom wat ze voetbalinhoudelijk te vertellen heeft. Spelers zijn niet gek en kijken echt wel door de vooroordelen heen. Het gaat erom of iemand respect weet af te dwingen en dat kan alleen door kwaliteit te leveren. En zeg nou zelf: jij ziet toch ook liever een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers van tegenwoordig die alleen maar staan te schreeuwen."

Lees ook: Eerste vrouw in betaalde mannenvoetbal: "Groot gemaakt omdat ik een vrouw ben"