Dembele hoopt ondanks afwjizing ooit voor Barça te spelen: 'Is toch mijn ambitie'

Dembele hoopt ondanks afwjizing ooit voor Barça te spelen: 'Is toch mijn ambitie'

10-10-2016 23:51
4

Ousmane Dembele beleeft pas een paar maanden zijn doorbraak in het internationale voetbal, maar het aanvallende talent van Borussia Dortmund kijkt al uit naar de toekomst. De negentienjarige Fransman heeft namelijk als ultieme droom om voor FC Barcelona te spelen.

Dat terwijl Dembele deze zomer al de overstap naar Catalonië had kunnen maken. Hij koos echter bewust voor een stap naar Borussia Dortmund. De Bundesliga leek Dembele geschikter om zich verder te ontwikkelen. "Ik zou bij Barcelona op mijn leeftijd nog weinig aan spelen toekomen in het eerste elftal, zeker als je ziet wat voor spelers er in de aanval al rondlopen", aldus de speler in gesprek met Transfermarkt.de.

"Toch is mijn ambitie om ooit voor die club te voetballen", vervolgt Dembele stellig. "Maar eerst wil ik nog meer leren bij Dortmund en hier prijzen pakken." Bij zijn nieuwe werkgever is de aanvaller goed begonnen. In alle wedstrijden dit seizoen kreeg Dembele speeltijd waarin hij in tien duels één keer trefzeker was en voor vier assists gezorgd heeft.