'Manier waarop we grote delen van Ajax-wedstrijd speelden, moet ruggensteun zijn'

'Manier waarop we grote delen van Ajax-wedstrijd speelden, moet ruggensteun zijn'

14-10-2016 13:45
10

Bij FC Utrecht bereiden ze zich voor op het duel met Go Ahead Eagles van zaterdagavond. De ploeg van Erik Ten Hag wil zich herstellen van de zure 3-2 nederlaag uit bij Ajax.

"In Amsterdam, tegen Ajax, kwamen we na de ongelukkige 1-1 niet meer in ons spel", vertelt Ten Hag op de clubsite van Utrecht. "We voerden de taken niet meer uit. We werden onrustig, vervielen in lengtespel. We moeten juist weerbaar zijn, en in de taakdiscipline blijven. Dat viel bij een aantal spelers na die gelijkmaker weg."

Werk aan de winkel dus voor Utrecht. "We moeten leren van de lessen die we krijgen en het de volgende keer beter doen. Zit het een keer tegen, zoals tegen Ajax, dan moet je weerbaarheid tonen en doorgaan waarmee je daarvoor bezig was. Wat we óók meenemen uit de laatste drie duels: dat we organisatorisch goed stonden. En we maakten goals. Ook de manier waarop we grote delen van de wedstrijd tegen Ajax speelden, moet een ruggensteun zijn."

De voortekenen zijn wat dat betreft positief. "Je merkt dat de manier van voetballen en spelen duidelijk is in de ploeg. Nu is het zaak dat te gaan omzetten in klinkende munt. Mijn gevoel is duidelijk positief. De groep ziet het net zo. De laatste weken merk je dat ook op het trainingsveld. Ik ben meer en meer tevreden over de kwaliteit van trainen", aldus Ten Hag. FC Utrecht staat momenteel veertiende in de Eredivisie.