Update: 'Cambuur benadert potentiële Maas-opvolger en loopt blauwtje'

Update: 'Cambuur benadert potentiële Maas-opvolger en loopt blauwtje'

15-10-2016 16:16
44

Hoofdtrainer Rob Maas en technisch directeur Henry van der Vegt vertrekken per direct bij SC Cambuur. Dat maakt de Jupiler League-club zaterdagochtend bekend via de officiële kanalen. Maas is ontslagen, Van der Vegt stapt zelf op. 

Afgelopen zomer werd Maas door Cambuur aangesteld als opvolger van de naar Jong Ajax vertrokken Marcel Keizer. De eerste tien competitieduels onder leiding van de nieuwe trainer verliepen teleurstellend: vijf nederlagen, slechts drie overwinningen en een schamele veertiende plek als gevolg. Vrijdag ging Cambuur met 3-1 ten onder bij FC Den Bosch. Dat is de druppel geweest voor de clubleiding. 

'Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als RvC en Directie hebben we er na meerdere evaluaties geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren', legt voorzitter Ype Smid uit. 

'Het besluit van Van der Vegt om hierop zijn positie ter beschikking te stellen kunnen we alleen maar respecteren. Leuk of makkelijk is dat zeker niet, maar het zijn beslissingen die in het belang van de club moeten worden genomen.' Van der Vegt was sinds maart 2015 in dienst bij Cambuur. 

Update 16.14 uur: Volgens de Leeuwarder Courant heeft Cambuur inmiddels Gert Kruys benaderd om de opvolger te worden van Maas. De trainer van hoofdklasser DOVO, die in het verleden al eens aan het roer stond in Leeuwarden, heeft echter bedankt.