De Ligt zorgt voor lachende gezichten: 'Trek je schoen aan, trek je schoen aan!'

De Ligt zorgt voor lachende gezichten: 'Trek je schoen aan, trek je schoen aan!'

15-10-2016 19:19
9

Matthijs de Ligt schoot zaterdagmiddag weer eens Ajax A1 te hulp. De zeventienjarige verdediger, die al debuteerde in de hoofdmacht en doorgaans voor de beloften speelt, zorgde voor een opmerkelijk moment tijdens de 3-0 zege op AZ.

De Ligt verloor in de eerste helft zijn schoen. "Ik voetbalde twee minuten op één schoen, en won zelfs nog een duel van een AZ-aanvaller", zegt hij op de clubsite. "Ik ging een kopduel aan met een AZ’er en bij het neerkomen stapte hij op mijn schoen. Hierdoor ging die schoen uit, maar omdat hij op de veter stond, was die veter helemaal strak getrokken. Ik kreeg ze niet los. En al mijn teamgenoten zeiden tegen me: 'Trek je schoen aan, trek je schoen aan!'"

Het 'schoenincident' zorgde voor lachende gezichten op de tribunes, maar het leverde De Ligt tot zijn eigen verbazing een straf op. "Er was een ingooi en de scheidsrechter had niks tegen me gezegd toen ik aan de zijlijn stond om mijn schoen aan te trekken. Toen ik vervolgens het veld weer in kwam, kreeg ik een gele kaart."

Hoewel De Ligt dus al in Ajax 1 stond, doet hij nog regelmatig mee bij de A1. "De overgang van het eerste naar de jeugd is wel groot. Het is toch anders spelen bij de O19 dan bij het eerste. Mensen verwachten bij Ajax O19 dat je meer brengt dan je normaal brengt. Dat is soms wel moeilijk. Maar ik probeer gewoon mijn eigen spel te spelen en het team te helpen. Daar gaat het om."