Man van 24 goals wacht op Eredivisie-treffer: Moet niet al te lang meer duren

Man van 24 goals wacht op Eredivisie-treffer: "Moet niet al te lang meer duren"

17-10-2016 18:57
1

Leon de Kogel schiet dit seizoen nog niet met scherp bij Go Ahead Eagles. De spits snakt naar een doelpunt, maar ook op bezoek bij zijn oude club FC Utrecht (3-0) bleef dat eerste goaltje uit.

Vorig seizoen was De Kogel in de Jupiler League goed voor 24 goals voor Go Ahead. Daardoor heeft hij nog wat krediet bij de fans. "Maar het moet niet te lang meer duren, tot die eerste goal", zegt de spits in de Stentor. Uit bij FC Utrecht kreeg De Kogel ook een grote kans op zijn eerste goal van het seizoen, maar het wil nog niet.

"Ook zonder dat ik scoor, denk ik dat ik van waarde kan zijn voor het team. Vandaag (zaterdag, red.) vond ik dat ik een goed aanspeelpunt was. De creativiteit die we nu op het middenveld hebben, komt mij ook ten goede. Maar zoals gezegd: het moet niet al te lang meer duren, die goal. Ik weet dat een spits wordt afgerekend op doelpunten."

In Stadion Galgenwaard kreeg de spits ondanks de nederlaag een applaus, van het thuispubliek nota bene. "Het applaus van het FC Utrecht-publiek deed me natuurlijk goed. Ik ben een jongen uit de regio en heb hier mooie tijden beleefd. Er zaten veel familieleden en vrienden op de tribune. Maar nu speel ik voor Go Ahead en baal ik dat we verloren hebben."