Wil graag zo goed worden bij Jong Ajax dat het niet meer anders kan

"Wil graag zo goed worden bij Jong Ajax dat het niet meer anders kan"

18-10-2016 10:21
5

Vaclav Cerny blonk maandagavond op De Toekomst uit namens Jong Ajax tegen De Graafschap. De linksbuiten van de Amsterdammers scoorde tweemaal en leverde twee assists. Zij doel: zo goed worden dat Ajax-trainer Peter Bosz niet om hem heen kan.

"Na vijf minuten begon ik wel te genieten, want we begonnen niet goed", start Cerny zijn verhaal op de clubsite van Ajax. Zijn team kwam na een minuut op een 0-1 achterstand. "Daarna hebben we het goed opgepakt en waren we dominant. Eigenlijk werden we toen weer het 'oude' Jong Ajax."

Bij vlagen speelde Jong Ajax de Doetinchemmers, die vorig seizoen het eerste van de titel hielden, compleet van de mat. "Natuurlijk heb je zelfvertrouwen als je thuis speelt. Volgens mij speelt dat ook een rol in het hoofd van de tegenstander", vervolgt Cerny, die ziet dat het in uitduels moeizamer gaat. "De teams spelen met veel zelfvertrouwen, ze spelen thuis. Dan gaan de kleine details meespelen."

Cerny verwacht dat Jong Ajax het beter gaat doen in uitwedstrijden, maar wat verwacht hij van zijn eigen positie binnen Ajax? "Ik wil graag zo goed worden bij Jong Ajax dat het niet meer anders kan dat ik erbij ben. Ik moet blijven werken en hopen. En scoren."