'Nerveuze' Feyenoorder voor eerste keer tegen Ajax: 'Dan wil je al beginnen'

'Nerveuze' Feyenoorder voor eerste keer tegen Ajax: 'Dan wil je al beginnen'

22-10-2016 07:21
1

Nicolai Jörgensen gaat zondag zijn eerste Klassieker spelen. De ogen van voetbalminnend Nederland zijn op de Eredivisie-topscorer gericht. Schiet hij Feyenoord naar nóg een overwinning?

"Voor een wedstrijd ben ik altijd nerveus", zegt Jörgensen zaterdag in de Volkskrant. "Volgens mij moet dat, anders ben je er niet genoeg mee bezig. Ik voel altijd vlinders in mijn buik, maar het is geen slechte vorm van nervositeit. Het is spanning. De warming-up is het slechtste onderdeel van voetbal. Dan wil je al beginnen. In de warming-up voel ik nooit of ik goed zal spelen, ook omdat dat niet alleen afhankelijk is van mezelf."

Jörgensen kan nu al betere cijfers overleggen dan voormalig Feyenoorders John Guidetti en Graziano Pellè: zeven goals én drie assists na negen competitieduels. "Ik wilde naar een club met passie, om deel uit te maken van een gezamenlijke ambitie. Dat spreekt me meer aan dan ergens spelen om een plek tussen de vijftiende en vijfde plaats."

Hoe verklaart Jörgensen het huidige succes van Feyenoord? "De spelers willen hard voor elkaar werken, maar het seizoen is lang. We moeten mentaal sterk zijn. Nee, over een kampioenschap praten we niet na negen wedstrijden."