Update: Spalletti weer aan zet in Strootman-rel: Danny Blind? Tja...

Update: Spalletti weer aan zet in Strootman-rel: "Danny Blind? Tja..."

22-10-2016 18:20
9

Bondscoach Danny Blind kan zich totaal niet vinden in de felle kritiek die AS Roma-trainer Luciano Spalletti eerder deze week uitte op de technische staf van Oranje. De AS Roma-coach vindt dat er tijdens de recente interlandperiode slecht is omgesprongen met Kevin Strootman. 

Spalletti zei dat Strootman - die terugkeerde in Rome met een rugblessure - 'geslacht is' bij Oranje. Het was in zijn ogen onverantwoord om de linksbenige middenvelder twee keer in de basis te zetten. Strootman speelde tegen zowel Wit-Rusland als Frankrijk. Blind komt zaterdag met een felle reactie.

"Waarom wordt hij dan vrijgegeven door de club na overleg met de staf en met Strootman zelf? Iedere dag heb ik tijdens het trainingskamp contact met Kevin gehad of hij fit was na zijn langdurige blessureperiode. We hebben hem tegen de Wit-Russen bij een veilige stand gewisseld in de tweede helft, omdat kort daarna Frankrijk op het programma stond", aldus de bondscoach in De Telegraaf. 

"Ik weet niet of het uit frustratie voortkomt bij Spalletti nadat hij een 3-1 voorsprong verspeelde tegen Austria Wien, terwijl Strootman gewoon op de bank zat, of dat er iets anders meespeelt, maar ik vind dit een vreemd verhaal. Wij gaan bij Oranje op verantwoorde wijze met internationals om. Zulke beschuldigingen lijken nergens op."

Update 18.20 uur: Ook Spalletti heeft op zijn beurt weer gereageerd op de uitlatingen van Blind. Tijdens een persconferentie werd de Roma-trainer gewezen op de teksten van de bondscoach. "Blind? Tja, laten we maar zeggen dat hij gelijk heeft. Hier heb ik helemaal geen tijd voor", luidde zijn korte respons. Strootman is inmiddels weer fit. "Hij heeft goed getraind en voegt zich weer bij de selectie." Roma speelt zondag tegen Palermo. 

Lees ook: Serie A-trainer is woest op Blind: 'Wij doen er voor Nederland niet toe'