Ziyech: 'Hopen Ajax-fans dat? Ik snap het, maar ik kan er niet aan meewerken'

Ziyech: 'Hopen Ajax-fans dat? Ik snap het, maar ik kan er niet aan meewerken'

22-10-2016 10:52
10

Omdat Marokko zich onlangs plaatste voor de Afrika Cup, reizen Hakim Ziyech (Ajax) en Karim El Ahmadi (Feyenoord) in januari 2017 af naar Gabon, waar het toernooi afgewerkt wordt. Dat heeft wellicht gevolgen voor het competitieverloop, beseft laatstgenoemde. 

"Ajax mist straks maximaal vier wedstrijden Hakim, maar ook Bertrand Traoré en misschien keeper André Onana van Kameroen. Het is voor ons allemaal lastig dat de Afrika Cup midden in het seizoen valt. Maar het blijft iets om naar uit te kijken", vertelt El Ahmadi zaterdag in het Algemeen Dagblad. 

"Natuurlijk is het zonde dat ik wedstrijden bij Ajax moet missen. Maar dat wist ik toen ik de keuze voor Marokko maakte, dan moet je er ook niet over klagen", voegt collega-international Ziyech daar aan toe. 

"De verwachtingen zijn altijd hoog in Marokko. We gaan naar Gabon om de titel te winnen. Na de wedstrijd tegen PSV, de laatste voor de winterstop, gaat de knop om. Vanaf dan ga ik me pas focussen op het toernooi. Hopen Ajax-fans dat we veel verliezen en snel terugkeren? Ik snap het, maar ik kan er niet aan meewerken."