PSV wendt Eindhovense crisis ternauwernood af tegen Sparta

22-10-2016 21:34
40

PSV heeft een crisis voorlopig afgewend. De Eindhovenaren wisten zaterdagavond eindelijk weer eens te winnen in de Eredivisie, met een 1-0 thuiszege op Sparta Rotterdam.

De druk stond er voorafgaand aan het duel met Sparta vól op bij PSV, dat sinds 24 september niet won. De duels met FK Rostov (2-2), sc Heerenveen (1-1), Heracles Almelo (1-1) en Bayern München (4-1) leverden geen overwinning op, waardoor het tegen de bezoekers uit Rotterdam moest gebeuren.

In de beginfase kwam daar echter niets van terecht. Sparta speelde brutaal en kreeg kansen op een snelle openingstreffer. Remko Pasveer, de vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet onder de lat, hield de nul met een aantal fraaie reddingen. Naast Zoet ontbraken ook Jetro Willems (privé-omstandigheden) en Siem de Jong (niet fit).

Voor rust vielen geen treffers meer, waardoor PSV voor de vierde keer dit seizoen in een thuiswedstrijd zonder doelpunten aan de thee ging. In de tweede helft ging het er echter langzaam beter uitzien voor PSV, dat meer creëerde en de krachten bij Sparta zag wegvloeien.

Dat resulteerde tien minuten voor tijd in de verlossende 1-0. Luuk de Jong stuurde Bart Ramselaar weg en de middenvelder stiftte de bal over Sparta-doelman Roy Kortsmit heen. PSV kruipt door de zege weer naar de top-drie in de Eredivisie. De achterstand op Ajax bedraagt één punt en Feyenoord staat op zes punten. Zondag komen de twee topclubs elkaar tegen in de Klassieker.

Bart Ramselaar Goal Sparta Rotterdam (1-0) door wfproductions