Kuyt: 'De hele Kuip stond op zijn kop, gelukkig kreeg ik slechts geel van Jol'

Kuyt: 'De hele Kuip stond op zijn kop, gelukkig kreeg ik slechts geel van Jol'

23-10-2016 09:14
5

Dirk Kuyt maakt zich op voor alweer zijn twaalfde Klassieker. Zijn eerste wedstrijd tegen Ajax in De Kuip kan de Feyenoord-aanvoerder zich nog goed herinneren, ook al is dat alweer meer dan twaalf jaar geleden.

In dat duel kwam Feyenoord op een 1-0 achterstand door een treffer van Zlatan Ibrahimovic. Een minuut voor tijd maakte Kuyt de gelijkmaker, nadat hij daarvoor een doodschop had uitgedeeld aan Rafael van der Vaart. "De hele Kuip stond op zijn kop. We zaten in een lastige fase en dat veranderde de wedstrijd. Gelukkig kreeg ik slechts geel van scheidsrechter Dick Jol."

"Ik ben goed met Rafael, maar binnen de lijnen wil je winnen en ga je soms over het randje. Wel met respect hoor", vertelt Kuyt aan de NOS. "Het duel herinner ik me nog goed", gaat de aanvaller verder. "Veel jongens uit die wedstrijd zijn in de top terechtgekomen. Zlatan, Rafael, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga en Robin van Persie, die de assist gaf bij mijn goal."

De potentiële topspelers komen volgens Kuyt vanzelf bovendrijven in een Klassieker. "Er springen altijd wel namen uit. Ook nu staan er bij beide clubs weer jongens aan het begin van hun carrière die het vermogen hebben om in de top te komen."

Uitgerust
Kuyt maakte in zijn voorgaande elf Klassiekers de negentig minuten vol. Ook zondag wacht een basisplaats, nadat hij tegen Zorya Luhansk werd gespaard. "Ik ben goed uitgerust. Aan het begin van de week heb ik een goed gesprek gehad met de trainer. Voor mij is het belangrijk om veel goede wedstrijden te spelen, maar ik moet ook op de juiste momenten rust pakken."