NEC grote winnaar na gelijkspel in Gelderse derby én zeer pijnlijke Foor-goal

NEC grote winnaar na gelijkspel in Gelderse derby én zeer pijnlijke Foor-goal

23-10-2016 14:24
10

Nota bene Navarone Foor leek lange tijd de matchwinner te worden in de derby tussen NEC en Vitesse. Foor maakte tot woede van het NEC-publiek de 0-1, maar in de slotfase knikte Dario Dumic de 1-1 raak.

De haat van de Nijmeegse fans richting hun aartsrivaal uit Arnhem was sterk voelbaar gedurende de gehele wedstrijd. Het begon al met een opstootje na een harde overtreding van Janio Bikel op Marvelous Nakamba. Foor was vanaf de eerste minuut de gebeten hond en werd volop uitgejouwd. Julian Van Haacke had vervolgens NEC op 1-0 kunnen zetten, maar Eloy Room redde keurig.

Aan de andere kant leverde de eerste kans wel direct een goal op. Ricky van Wolfswinkel speelde hem aan, waarna Foor uiterst koel bleef en de 0-1 maakte. Zijn goal leverde woede in Nijmegen, en ophef op de tribune, op. Enkele juichende Vitesse-fans zouden van de tribune zijn gewerkt door boze NEC-supporters, na een korte vechtpartij.

Ontspoorde wedstrijd
NEC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon geruime tijd geen bres slaan in de Vitesse-defensie. Het duel ontspoorde nog wel even, toen Lewis Baker van alles naar zijn hoofd kreeg gegooid. Arbiter Pol van Boekel legde het duel kortstondig stil en hervatte de wedstrijd al snel weer. Room kreeg weinig te doen, maar moest in de slotfase een goal van Dumic toestaan: 1-1.

Heel Nijmegen vierde feest, want Dumic had de rivaal geveld. In de slotminuut van de wedstrijd maakte Baker nog wel de 1-2, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Een puntendeling in de Gelderse derby.

Bekijk ook:
De knokpartij op de tribune bij NEC
De goal van Foor tégen NEC