Het moet beter, maar ik kan niet de hele tijd kritisch zijn op mijn spelers

"Het moet beter, maar ik kan niet de hele tijd kritisch zijn op mijn spelers"

24-10-2016 11:43

Zeljko Petrovic vertrouwt er nog altijd op dat hij het tij kan keren bij ADO Den Haag. De club uit de Hofstad speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Roda JC en wacht daardoor nu al zeven Eredivisie-duels op een overwinning.

Petrovic was niet eens ontevreden over de remise in Kerkrade. "Ik ben - na vijf nederlagen op rij - tevreden. Als ADO zijnde win je niet vaak in Kerkrade", zegt de Montenegrijnse trainer in De Telegraaf. "Ik voel geen druk vanuit de club als het gaat om mijn positie. Zelf leg ik mij wel druk op, omdat ik als coach wil slagen bij deze prachtige club."

"Het moet beter, maar ik kan niet de hele tijd kritisch zijn op mijn spelers", vervolgt Petrovic. "Ik moet alles zo veel mogelijk positief benaderen. Ze moeten lekker gaan voetballen, dan komt het vanzelf goed. Wij hebben geen 25 gelijkwaardige spelers zoals de topclubs. Toch ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen. Wanneer? Dat weet ik niet. Dit jaar, misschien volgend jaar."

ADO is na een uitstekende competitiestart afgegleden naar de tiende plaats, nog maar drie punten boven de degradatiezone. Volgens Tom Beugelsdijk staat Petrovic echter niet ter discussie. "Dat zou nergens op slaan. We hebben slechte wedstrijden gespeeld en daarnaast van topploegen als Feyenoord en Ajax verloren. Tegen Roda JC deden we het goed, maar maakten we het niet af."