De Boer krijgt steun van tegenstander: 'Hij zou meer tijd moeten krijgen'

De Boer krijgt steun van tegenstander: 'Hij zou meer tijd moeten krijgen'

24-10-2016 15:18
4

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini was Frank de Boer de baas in hun onderlinge duel, maar hij hoopt dat Internazionale vertrouwen houdt in de Nederlander. De eigenaren en het bestuur van de Nerazzurri moeten iets meer geduld hebben, stelt hij.

"De Boer? De club, als ze in hem geloven, moet een realistische beoordeling maken van de kans dat hij het tij kan keren", zegt Gasperini tegen Rai Sport. "Voor iedereen in zijn positie geldt dat ze iets meer tijd zouden moeten krijgen. Ik was ook bijna weggestuurd. De situatie was delicaat. Maar toen kwam er een stijgende lijn in onze optredens en ons karakter en vertrouwen, vergezeld door resultaten."

"Ik had ook een periode nodig om mij in te werken. Van De Boer kan hetzelfde gezegd worden, maar de omstandigheden waar hij onder moet werken zijn nog veel moeilijker", besluit Gasperini, die zijn ploeg zondag in eigen huis met 2-1 zag zegevieren. Inter zakte daardoor naar de veertiende plaats in de Serie A. Het hoofd van De Boer lijkt op het hakblok te liggen.