Koeman legt momenten van zoon neer bij Everton: 'Denk aan... Stekelenburg'

Koeman legt momenten van zoon neer bij Everton: 'Denk aan... Stekelenburg'

24-10-2016 17:05
1

De naam Ronald Koeman dragen. Het kan een lust, maar ook een last zijn. Dat beseft FC Oss-goalie Ronald Koeman, de zoon van de Everton-manager. Toch krijgt hij ook veel goede adviezen doordat hij 'de zoon van' is.

"Het is zowel een last als een lust", begint de keeper over zijn naam op het YouTube-kanaal van Voetbal International. "Je kan het voordeel en het nadeel ervan zien. Ik probeer er de voordelen van te mogen meepikken." Koeman keept nu bij FC Oss, maar wil uiteindelijk graag hogerop. Wat zijn doel is? "Het hoogst haalbare natuurlijk. Ik moet ook reëel zijn. Ik ben al blij als ik ooit in de Eredivisie mag keepen."

Zijn favoriete doelman? "Dan moet je denken aan.. Stekelenburg. Heel mooi om te zien", antwoordt Koeman junior misschien wel een beetje politiek correct, omdat Stekelenburg de doelman van zijn vader bij Everton is. "Cillessen is ook goed. Hij is een voorbeeld voor mij in het meevoetballen en heersen in de zestien."

"Natuurlijk kijk ik extra naar Stekelenburg, omdat ik veel wedstrijden van mijn vader zie. Dan valt op wat voor goede keeper het is. De uitstraling die hij heeft en de rust die hij geeft…", mijmert de keepende Koeman, die de nodige tips ontvangt. "Mijn vader vraagt weleens aan de keeperstrainers daar: wat vinden jullie van de tegengoals? Leermomenten voor mij."