Eigenwijze Zivkovic handelt verkeerd: 'Hoop echt dat hij de bodem heeft gezien'

Eigenwijze Zivkovic handelt verkeerd: 'Hoop echt dat hij de bodem heeft gezien'

26-10-2016 07:31
1

Richairo Zivkovic brak vooralsnog niet door bij Ajax. De aanvaller werd al bijna afgeschreven en probeert dit seizoen als huurling bij FC Utrecht het tij te keren. Peter Hoekstra en Robert Maaskant, oud-trainers van de spits, houden vertrouwen.

Hoekstra ging vroeger al vaak de strijd aan met de eigenwijze Zivkovic. "Ik heb vaak gezegd dat hij het anders aan moest pakken. Maar weet je wat het is? Richairo is hartstikke eigenwijs. Zulke jongens kun je honderd keer iets vertellen, maar ze moeten zelf het licht zien. Voordat je zover bent, maak je alleen wel heel wat uitglijders", vertelt de voormalig trainer van Zivkovic in het Dagblad van het Noorden.

Maaskant over de voorbije jaren: "Als het over Richairo ging, dacht ik vaak: weten jullie eigenlijk wel hoe jong hij nog steeds is? Natuurlijk pakten zijn keuzes vaak niet goed uit. Richairo is er ook helemaal zelf verantwoordelijk voor dat hij het zo lastig heeft gehad. Maar ik begrijp er niets van dat hij al werd afgeschreven."

Maaskant vindt dat Zivkovic nooit naar Ajax had moeten verkassen. "Hij heeft ook ruimte nodig. Die krijg je bij Ajax niet." Waar speelt hij over vier jaar? "Als alles goed gaat, bij een goede club in een mooie buitenlandse competitie", aldus Maaskant, die waakt voor een terugval. Hoekstra is niet bang. "Hij is er alleen nog lang niet en moet in zijn vaardigheden blijven investeren. Ik hoop echt dat Richairo de bodem nu heeft gezien."