Van den Brom waagt zich aan stoelendans: Als je niks creëert en niet scoort...

Van den Brom waagt zich aan stoelendans: "Als je niks creëert en niet scoort..."

26-10-2016 16:04
6

Wout Weghorst, Fred Friday, Robert Mühren: het is de laatste weken stuivertje wisselen in de spits bij AZ. Trainer John van den Brom geeft toe dat hij bewust aan het schuiven en zoeken is. 

"Als je succes hebt, is het makkelijk om door te gaan waar je mee bezig bent. Dán kan je vertrouwen geven aan jongens. Maar uiteindelijk moet je wel bepaalde dingen terugzien", vertelt de oefenmeester woensdag in het Algemeen Dagblad. 

Zowel Weghorst, Friday (foto) als Mühren - die vier keer scoorde in vijf optredens - heeft Van den Brom nog niet voldoende kunnen overtuigen. "Iedere spits zegt: ik heb vertrouwen nodig, laat mij vier, vijf wedstrijden staan. Maar ja, als je niks creëert en niet scoort, wordt het lastig als je er nog twee hebt die staan te popelen.'

Afgelopen zondag bakte Friday er tegen FC Groningen (2-0 verlies) helemaal niets van. "We moeten niet in excuses denken voor Fred. Maar voor hem zijn er best verzachtende omstandigheden. In het voetbal hopen we altijd maar dat iemand uit een ander land er direct staat. Maar je moet mensen de tijd geven. En hij is ook al elf maanden achter elkaar in training door het verloop van de Noorse competitie."