Vergelijking tussen Wijnaldum en PSV-pareltje: 'Ik lijk in principe wel op hem'

Vergelijking tussen Wijnaldum en PSV-pareltje: 'Ik lijk in principe wel op hem'

27-10-2016 12:19
2

Kenneth Paal is één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSV. De negentienjarige rechtspoot kan zowel op de vleugels als op het middenveld spelen en is zelfs weleens als linksback gebruikt. In gesprek met PSV TV stipt de speler zijn voorkeurspositie aan.

"Op dit moment geniet de positie van aanvallende middenvelder mijn voorkeur, want ik ben nou eenmaal een aanvallend ingestelde speler", aldus Paal in gesprek met het clubkanaal. De speler van Jong PSV heeft in de jeugd op tal van posities gespeeld. "Ik heb bij PSV een tijdje op zes gespeeld als controlerende middenvelder. In de jeugd bij Oranje heb ik zelfs een tijdje als linksback gespeeld."

"Maar ik denk dat de posities van aanvallende middenvelder en linksbuiten mijn sterkste posities zijn", vervolgt Paal. "Misschien kun je mij wel een een box-to-box-speler noemen. Ik word weleens vergeleken met hem en ik lijk in principe ook wel op Georginio Wijnaldum."

"Hij is een speler van wie ik kan leren en waar ik ook tegenop kijk. Ik heb bij PSV zelfs nog een tijdje met hem samen mogen trainen, hij is echt een geweldige speler", besluit de jeugdinternational.