Bosz: Wat natuurlijk onzin is, want dan scheer je iedereen over één kam

Bosz: "Wat natuurlijk onzin is, want dan scheer je iedereen over één kam"

28-10-2016 07:17
20

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek moeten hun geduld bewaren. Ajax-trainer Peter Bosz is niet van plan het tweetal een basisplaats te gunnen in de echte wedstrijden. De twee talenten lieten woensdag een goede indruk achter in het gewonnen bekerduel met Kozakken Boys (6-1).

"Geduld is een schone zaak. Wat goed is, komt op een gegeven moment vanzelf", trapt Bosz in De Telegraaf op de rem. "Ik begrijp het ongeduld bij Nouri en Van de Beek. Maar het gaat er vervolgens om hoe je daarmee omgaat." De oefenmeester heeft twee verklaringen voor het ongeduld van Nouri en Van de Beek. "Het komt ook een beetje doordat in Nederland heel anders tegen jonge jongens wordt aangekeken dan in het buitenland.

Bosz vervolgt: "Daar zijn voetballers die op hun 21e of 22e hun debuut in het eerste maken gewoon jonge spelers, terwijl wij hier vinden dat je misschien toch niet zo goed of geschikt bent als je op je 18e of 19e nog niet vast in het eerste staat. Wat natuurlijk onzin is, want dan scheer je iedereen over één kam."

Een andere verklaring is de media. "De pers ook, want dan wordt er geschreven 'Bosz kan niet meer om die speler heen'. En dat snap ik, zoals ik de ouders en de fans ook begrijp. Maar wij zijn er om te kijken: wat is nou het juiste moment? Een speler te vroeg brengen, kan ook niet goed zijn, hè! Er zijn voorbeelden van spelers die te snel zijn gebracht en daardoor niet de carrière hadden die ze konden krijgen."