Ferm statement Inter: 'Wij analyseren alles een stuk grondiger dan de kranten'

Ferm statement Inter: 'Wij analyseren alles een stuk grondiger dan de kranten'

28-10-2016 14:44

Internazionale heeft nu ook via de officiële kanalen zijn steun uitgesproken voor Frank de Boer. De verhalen dat de Nederlandse trainer onder druk staat in het Giuseppe Meazza zijn onzin, stelt technisch directeur Piero Ausilio.

De Boer beleeft een moeizame start als trainer van Internazionale, maar zijn positie heeft nog geen moment ter discussie gestaan. "We proberen iets te bereiken en proberen beter te worden. Het is volstrekt normaal dat dit met pieken en dalen verloopt. Wij kijken verder dan de resultaten. Wij analyseren alles een stuk grondiger dan de kranten", zegt Ausilio.

Wedden

Meer odds

"We hebben een goede ploeg en een trainer met pro-actieve ideeën", vervolgt de technische baas. "Frank de Boer heeft nooit ter discussie gestaan en wij staan volledig achter zijn project omdat we ervan overtuigd zijn dat het een succes wordt. De coach is veel rustiger dan menigeen denkt. Wij hebben intern altijd ons vertrouwen in hem uitgesproken."

In Italië verschenen al berichten van gesprekken tussen Inter en Laurent Blanc. "Wij hebben helemaal niemand benaderd", reageert Ausilio. Misschien hebben trainers zichzelf aangeprezen, omdat iedereen bij Inter wil werken. Frank de Boer is onze trainer." Ook Javier Zanetti wond er eerder vrijdag geen doekjes om.