Opvallende uitspraak Willem II-trainer: Alleen PSV heeft een lager rendement

Opvallende uitspraak Willem II-trainer: "Alleen PSV heeft een lager rendement"

29-10-2016 10:32
3

Voor het eerst sinds zijn vertrek naar Willem II treft Erwin van de Looi zaterdagavond zijn oude werkgever FC Groningen. De trainer van de Tilburgers ziet dat Groningen het dit seizoen lastig heeft, maar verwacht dat ze de lijn naar boven spoedig in gaan zetten.

"Ze gaan gewoon bij de eerste acht eindigen", vertelt Van de Looi in gesprek met Het Dagblad van het Noorden. "Ik hoop dat FC Groningen het goed doet. Behalve natuurlijk in de wedstrijden tegen Willem II. Het gaat ook zeker goed komen, daar heb ik geen twijfel over, ze hebben namelijk een goede ploeg." Evenals Groningen beleeft ook Willem II een matige competitiestart. Met zeven punten uit tien duels staan de Tilburgers op een voorlaatste plaats.

Wat Van de Looi vooral stoort, is het feit dat zijn ploeg dit seizoen al vaak onnodig punten heeft laten liggen. "Tegen Excelsior, Roda JC, NEC en Sparta hebben we gelijk gespeeld, terwijl we in al die wedstrijden de bovenliggende partij waren. Tegen Sparta stonden we zelfs met 2-0 voor, maar werd het in de laatste seconden toch nog gelijk en afgelopen zaterdag verloren we in de blessuretijd met 1-0 van FC Utrecht."

"Als dat vier keer gebeurt, heeft dat natuurlijk niet alleen met pech te maken. We creëren genoeg kansen, maar hebben moeite met scoren. Alleen PSV heeft een lager rendement", vertelt de trainer, die verwacht dat Willem II zich gewoon gaat handhaven dit seizoen. "Als wij op deze manier doorgaan qua spel, moet dat zijn vruchten gaan afwerpen."