Mühren weer goud waard voor AZ in draak van een wedstrijd

30-10-2016 18:33
18

Robert Mühren is opnieuw de reddende engel bij AZ. De spits scoorde drie minuten voor tijd de enige goal tegen ADO Den Haag en bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten: 0-1.

De wedstrijd in het Kyocera Stadion was aanvankelijk het bekijken nauwelijks waard en had net zo goed schriftelijk afgehandeld kunnen worden. Heel verrassend was dat niet, omdat zowel ADO als AZ in een gigantische vormdip zit. 'Hoogtepunt' in de eerste helft was de onnozele uittrap van Sergio Rochet, die ploeggenoot Stijn Wuytens vol op het achterhoofd raakte.

Na rust greep AZ-trainer John van den Brom in: Mühren werd gebracht. De spits was in zijn laatste drie optredens goed voor drie doelpunten en had uiteindelijk twintig minuten nodig om opnieuw het net te vinden.

In de 87e minuut, op het moment dat er geen winnaar meer leek te komen in Den Haag, trok Alireza Jahanbakhsh de bal voor, waarna Mühren het laatste zetje gaf: 0-1. Door de minimale overwinning klimt AZ naar de vijfde plek in de Eredivisie. Voor ADO komt de degradatiezone in zicht. De club staat elfde, met drie punten meer dan hekkensluiter Roda JC.