Update: Jansen zou ADO-gebaar op prijs stellen: 'Dat is heel lief van de trainer'

Update: Jansen zou ADO-gebaar op prijs stellen: 'Dat is heel lief van de trainer'

08-11-2016 15:30
9

Kevin Jansen komt dit seizoen niet meer in actie voor ADO Den Haag. De middenvelder blijkt afgelopen zaterdag tijdens het duel met Willem II de voorste kruisband van zijn rechterknie te hebben afgescheurd. Ook zijn meniscus is kapot, meldt ADO via de officiële kanalen. 

Verwacht wordt dat Jansen zes tot negen maanden uit de roulatie is. Maandag liet de 24-jarige speler zelf al weten dat hij het ergste vreesde. Het is voor Jansen niet de eerste keer in zijn loopbaan dat hij zijn kruisband scheurt. Drie jaar terug overkwam hem dat ook al. 

'Komende maandag zal duidelijk worden wanneer Jansen geopereerd gaat worden en hoe zijn revalidatie er uit zal gaan zien', valt er te lezen op de website van ADO. "Ik ben nu 24 en als ik weer fit zou moeten zijn, ben ik 25. Dan heb ik nog een aantal jaar om te voetballen. Dat is genoeg motivatie om hier uit te komen", zei Jansen maandag voor de camera van ADO TV. 

Update 15.30 uur: Jansen hoopt hij dat tijdens de voorbereiding op komend seizoen weer kan aansluiten bij de selectie van ADO. Het contract van de middenvelder loopt in juli af, maar trainer Zeljko Petrovic liet afgelopen weekend al weten dat Jansen wat hem betreft kan bijtekenen. "Dat is heel lief van hem", vertelt de speler aan RTV Rijnmond. "Als dat gebeurt, is het heel mooi. Het zou wat meer rust en zekerheid geven. Als ik tijdens de voorbereiding fit ben, kan ik dan misschien een contract afdwingen, dat is ook een optie."