'Koeman zit op tribune en maakt plannen voor 'reddingsactie' Memphis'

'Koeman zit op tribune en maakt plannen voor 'reddingsactie' Memphis'

10-11-2016 00:00
11

Memphis Depay wordt woensdagavond opnieuw gelinkt aan een vertrek bij Manchester United. Niemand minder dan Ronald Koeman zou de Oranje-international naar Everton willen halen.

Dat claimt The Daily Mail. De Britse krant schrijft dat Koeman 'bereid is' is Memphis te 'redden' bij Manchester United. De Everton-manager hoopt Memphis tot het einde van het seizoen te huren, met 1 januari als startdatum van de termijn.

Everton is de zoveelste club die de laatste weken in verband wordt gebracht met Memphis, die in Manchester niet kan rekenen op speelminuten van manager José Mourinho. Tijdens de oefeninterland tussen Nederland en België speelde hij langer (23 minuten) dan in het hele, lopende seizoen in Engeland (20 minuten).

De 22-jarige aanvaller staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Manchester United, dat ruim dertig miljoen euro voor hem betaalde. Onder Louis van Gaal werd de dalende lijn ingezet en onder Mourinho gaat het nog slechter. Opvallend, vindt The Daily Mail: Koeman zat woensdagavond op de tribune tijdens Nederland – België.

Lees ook: 'Mourinho zet Memphis met stip bovenaan transferlijst in aanloop naar exodus'