Ibrahimovic moest leren van Van Basten: 'Hij was zwakker dan ik dacht'

Ibrahimovic moest leren van Van Basten: 'Hij was zwakker dan ik dacht'

10-11-2016 23:54
35

Fabio Capello nam Zlatan Ibrahimovic flink onder handen nadat de Zweed Ajax in 2004 had verruild voor Juventus. De Italiaanse trainer gebruikte daarbij onder meer beelden van Marco van Basten.

"Ibrahimovic had een geweldige techniek. Toen ik bij Juventus aan de slag ging, adviseerde ik meteen om hem te halen", zegt Capello tegen Premium Sport. "Ik wilde hem eerder al naar AS Roma halen, maar daar hadden we toen spelers als Totti, Cassano, Batistuta, Montella en Delvecchio."

Wedden

Meer odds

Toen Ibrahimovic in 2004 op de laatste dag van de transferdeadline naar Turijn verkaste, zag Capello echter dat er ook werk aan de winkel was. "Hij was zwakker dan ik dacht in het schieten en ook in de lucht was hij niet heel sterk. Hij gaf liever assists dan dat hij goals maakte", stelt de oefenmeester. "Ik wilde dat hij meedogenlozer zou worden en zijn afwerking zou verbeteren."

Capello haalde daarop oude beelden van Van Basten uit de kast. "Ibrahimovic had dezelfde technische kwaliteiten als Van Basten en ik liet video's van hem zien om zijn afwerking te verbeteren. Hij moest van mij opletten hoe Van Basten bewoog in de zestien en hoe die scoorde. Ibra pikte het meteen op. Dat bewijzen de resultaten."

Ibrahimovic en Capello veroverden in 2005 en 2006 de landstitel met Juventus, maar moesten die later inleveren vanwege een omkoopschandaal. "Hij is een nederig persoon en hij werkte elke dag hard om beter te worden. Hij is trots op zichzelf, hij houdt ervan om de beste te zijn", besluit Capello.