Twee jaar geleden was er iemand die wekenlang schreef: wie steekt Sierd dood?

"Twee jaar geleden was er iemand die wekenlang schreef: wie steekt Sierd dood?"

12-11-2016 09:44
6

Sierd de Vos heeft in het verleden regelmatig te maken gehad met bedreigingen. Voor de populaire commentator was dat twee jaar geleden reden om actie te ondernemen. 

"Twee jaar geleden was er iemand die wekenlang schreef: Wie steekt Sierd dood? Toen ben ik wel even nagegaan of het allemaal mocht wat hij zei", aldus De Vos in een interview met NUSport. "De man is vervolgens opgehaald door de politie en heeft een middagje op het bureau mogen uitleggen waarom hij dat postte. Maar de laatste jaren is het gelukkig minder. En vergeleken met wat andere bekende mensen naar hun hoofd krijgen valt het bij mij denk ik nog mee."

Eerder dit jaar kreeg De Vos - over wie afgelopen week een boek verscheen - opnieuw veel over zich heen toen hij tijdens het Champions League-duel tussen PSV en Atlético Madrid een liedje zong nadat de keeper van de Spanjaarden een penalty had gestopt. "In mijn poging enthousiast weer te geven wat er in het stadion gebeurde, in de hoek met Atletico-supporters, heb ik gezongen wat zij op dat moment zongen. Ik hoorde ze in mijn koptelefoon", legt hij zuchtend uit. 

Bekijk ook: Atlético-fan De Vos gaat uit z'n dak na gemiste PSV-penalty: 'Obliii, Oblaaak!'