Ongeïnspireerd PSV scoort niet in Tilburg en loopt tegen nieuwe zeperd aan

19-11-2016 21:38
57

Na de remise tegen FC Twente van twee weken geleden heeft PSV opnieuw punten laten liggen in de Eredivisie. Op bezoek bij laagvlieger Willem II kwam de regerend landskampioen niet tot scoren: 0-0.

Met een geïmproviseerd middenveld - Daniel Schwaab met de punt naar achter, Bart Ramselaar en Oleksandr Zinchenko voor hem - kwam PSV zwak voor de dag tijdens de eerste helft in Tilburg. De formatie van trainer Phillip Cocu slaagde er maar niet in om grip op de wedstrijd te krijgen. Aanvoerder Luuk de Jong kreeg twee kansjes, maar écht gevaarlijk werd het niet voor het Willem II-doel. Op slag van rust was er nog een discutabel: Jeroen Zoet torpedeerde Willem II-aanvaller Jordy Croux, maar de scheidsrechter van dienst wuifde het incident weg. Willem II dacht recht te hebben op een strafschop.

Na de pauze overtuigden de Eindhovenaren opnieuw niet. Willem II kreeg zelfs een fraaie kans op de openingstreffer. Een schot van Thom Haye werd echter gekeerd door Zoet. Domper voor PSV was het uitvallen van Joshua Brenet. Bankzitter Jetro Willems kwam voor de Oranje-international in de ploeg.

Willem II knokte 75 minuten lang, maar daarna was de pijp leeg. PSV omsingelde het penaltygebied en creëerde een paar goede kansen. De beste was voor - opnieuw - De Jong. De kopbal van de tobbende spits - hij heeft al meer dan 850 minuten niet gescoord - ging rakelings naast. Het bleef uiteindelijk bij 0-0.

Opvallend: het is de eerste keer in 36 uitduels dat PSV geen doelpunt weet te maken. Zondag kunnen Ajax (vs. NEC) en Feyenoord (PEC Zwolle) uitlopen op de nummer drie van de Eredivisie.