'Buitenlandse clubs kunnen Italiaanse goalgetter voor 94 miljoen euro ophalen'

'Buitenlandse clubs kunnen Italiaanse goalgetter voor 94 miljoen euro ophalen'

23-11-2016 13:15

Hoewel er veel interesse is uit de Europese top, lijkt Andrea Belotti zijn contract bij Torino te gaan verlengen. In de verbintenis wordt volgens La Gazzetta dello Sport een enorme vastgestelde afkoopsom opgenomen.

Het zou gaan om een bedrag van 94 miljoen euro waarvoor clubs de Italiaanse goalgetter kunnen ophalen. Er is al een akkoord tussen Torino en de 22-jarige Belotti, dit seizoen al goed voor tien competitiegoals, over een nieuwe verbintenis, die tot 2021 zal doorlopen. De huidige overeenkomst loopt in de zomer van 2020 af. Belotti gaat anderhalf miljoen euro per jaar verdienen.

De clausule van 94 miljoen euro geldt overigens alleen voor buitenlandse teams. Hiermee wil Torino voorkomen dat een Serie A-club de afkoopsom op tafel kan leggen zonder dat er iets tegen gedaan kan worden, zoals bij de transfer van Gonzalo Higuain van Napoli naar Juventus het geval was. Juve betaalde toen 90 miljoen euro om het contract van Higuain af te kopen. Belotti staat in de belangstelling van onder meer Everton en Manchester United.