Ajax-debutant mijmert over concurrentiestrijd: 'Kasper is voetballend verder

Ajax-debutant mijmert over concurrentiestrijd: 'Kasper is voetballend verder"

26-11-2016 12:27
5

Kaj Sierhuis mag zich sinds vrijdagavond officieel profvoetballer noemen. In de competitiewedstrijd van Jong Ajax tegen Telstar (2-1) maakte de spits van de A1 zijn debuut.

"Dit is een euforisch momentje, toch een mijlpaal. Het voelt lekker om in het betaalde voetbal te hebben gedebuteerd. Ik ga hier zeker even van nagenieten", aldus Sierhuis op de Ajax-website. Hij merkte tegen Telstar het verschil tussen jeugd- en profvoetbal. "Ja, het is een stuk fysieker allemaal. Normaal win ik bij O19 vrij eenvoudig mijn luchtduels, nu won ik er moeite één."

Het hoofddoel van Sierhuis is de stap naar Ajax 1 maken. Dat het snel kan gaan, bewijst Kasper Dolberg. De negentienjarige Deen sloeg Jong Ajax over. "Het is geweldig om te zien dat een collega-aanvaller en iemand met wie ik vorig seizoen week in week uit heb getraind het nu zo goed doet. We wisten dat hij veel in huis heeft, al kwam het er vorig jaar nog niet altijd uit."

Of Sierhuis in de voetsporen van Dolberg kan trainen? En is de spits van hetzelfde niveau? "Dat vind ik lastig te zeggen. Ik denk dat Kasper voetballend verder is. We gaan het zien."