Schaars weet waarom Ajax beter is gaan voetballen: Ik kijk er niet van op

Schaars weet waarom Ajax beter is gaan voetballen: "Ik kijk er niet van op"

30-11-2016 10:29
7

De routinier verdient meer krediet in Nederland. Dat zegt sc Heerenveen-middenvelder Stijn Schaars, die zich lovend uitspreekt over Ajacied Lasse Schöne.

Het verbaast Schaars niet dat Ajax beter ging voetballen toen de dertigjarige Schöne zijn intrede deed in het basiselftal. "Zoiets hangt natuurlijk van meerdere factoren af", zegt de Heerenveen-speler in gesprek met Metro. "Maar ik kijk er niet van op. Lasse staalt rust uit en weet die rust over te brengen op zijn ploeggenoten. Hij weet wat er gevraagd wordt en neemt daardoor negen van de tien keer de juiste beslissing. Dat is belangrijk voor een ploeg."

"Routiniers mogen wel wat meer gekoesterd worden", meent Schaars, zelf 32 jaar en in topvorm bij Heerenveen dit seizoen. "Met alleen puur talent is het lastig. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook heel leuk om jong talent te zien spelen. En ik juich het toe als een jonge jongen heel vroeg zijn debuut maakt, maar die gastjes hebben wel begeleiding van andere mensen nodig."

"De trainer is wat dat betreft slechts een passant. In de kleedkamer en op het veld zijn het de oudere spelers die talenten bij de hand nemen. Voetballen kunnen ze wel, maar een routinier heeft iedere situatie op het veld al eens meegemaakt. En doordat je dan weet wat er gaat komen, ben je in staat een jonge jongen te helpen", besluit Schaars.