'Van Persie-contract lekt uit: duizenden euro's aan opmerkelijke vergoedingen'

'Van Persie-contract lekt uit: duizenden euro's aan opmerkelijke vergoedingen'

03-12-2016 09:32
14

Details van het Fenerbahçe-contract van Robin van Persie zijn op straat komen te liggen. De NRC, dat onderdeel uitmaakt van European Investigative Collaborations (EIC), heeft documenten van Football Leaks ingezien.

Fenerbahçe betaalde zo'n anderhalf jaar gelden 4,9 miljoen euro aan salaris. Bij zijn aankomst in Turkije kreeg hij de eerste zes weken overnachtingen aangeboden in een vijf-sterren hotel. Gedurende het seizoen heeft Van Persie contractueel recht op onbelaste jaarlijkse 'huisvestingsvergoeding' van zestigduizend euro, een gratis skybox in het Fenerbahçe-stadion voor acht personen mét parkeren, eten en drinken, twee van de nieuwste SUV's van Audi met eventuele gratis extra's en privéchauffeur, teambonussen en een ton netto bij elke ronde die Fenerbahçe overleeft in de Champions League.

Tel daarbij op een eenmalige 'tekenvergoeding' van 3,12 miljoen euro en een 'aanwezigheidsvergoeding' van twintig duizend euro per wedstrijd. Dit laatste kan Van Persie ontvangen als hij in een wedstrijd langer dan 45 minuten speelt. Daarnaast wordt de vergoeding maximaal veertig keer per jaar uitgereikt.

Zaakwaarnemer Kees Vos is om een reactie gevraagd. Aan de NRC heeft de belangenbehartiger laten weten dat hij een 'andere versie' van het getekende contract heeft. Meer wilde Vos niet kwijt.

Lees ook: 'Enorme belastingfraude: Mourinho sluist geld weg naar Maagdeneilanden'