Blunder Kluivert: 'Hij vroeg wie ik was. Ik antwoordde dat ik een speler ben'

Blunder Kluivert: 'Hij vroeg wie ik was. Ik antwoordde dat ik een speler ben'

03-12-2016 12:24
11

Thomas Meunier verruilde afgelopen zomer Club Brugge voor topclub Paris Saint-Germain. Dat de nieuwe ploeggenoten de Rode Duivel niet meteen kenden, valt enigszins te verwachten. Maar dit weekend komt Meunier wel met een heel opmerkelijk verhaal naar buiten.

"Niemand kende mij hier. In het begin zat ik nog in een hotel. Hetzelfde hotel als Patrick Kluivert, die er pas net was", begint Meunier in Fan. Kluivert begon destijds als sportief directeur in Parijs. "Toen we vertrokken naar Los Angeles in de voorbereiding, zat ik in dezelfde auto als hem op weg naar de luchthaven. Ik begroette hem, we praatten wat en uiteindelijk moest hij met toch schoorvoetend vragen wie ik was."

"Terwijl hij directeur van PSG is", klinkt het vol ongeloof. ""Ik ben een speler", antwoordde ik hem. In het Frans dan nog. Waarna ik hem in het Nederlands uitlegde dat ik met België op het EK gespeeld had en pas had getekend bij PSG. Hij had me niet herkend, zei hij. Kleine blunder...", besluit Meunier lachend. De Belg kwam dit seizoen al dertien keer in actie voor PSG.