De Boer ziet groter probleem bij Inter: 'Daar moet je eerst eens naar kijken'

De Boer ziet groter probleem bij Inter: 'Daar moet je eerst eens naar kijken'

03-12-2016 15:49
4

Frank de Boer denkt dat Internazionale er goed aan doet om eerst intern de boel op orde te brengen. In de ogen van de onlangs ontslagen trainer wordt het werk van een trainer daar bemoeilijkt door de onrust binnen de club.

"De Chinezen zijn de baas", schetst De Boer de situatie bij Ziggo Sport. "Dan heb je nog de directie, die Italiaans is. Ze hebben allemaal de macht, maar niet één heeft écht de macht. Dat is denk ik nog het grootste probleem. Ze willen heel graag, maar je moet eerst eens kijken wat je hebt binnenshuis en hoe de organisatie is."

De suggestie dat De Boer bij Ajax ook interne strubbelingen had, weerlegt hij. "Daar was zeventig procent eigen opgeleide jongens. Die wisten precies wat de bedoeling was. Nu ga je een heel ander systeem spelen, 4-3-3 met druk vooruit als het kan. Bij vlagen ging dat goed, bijvoorbeeld tegen Juventus. Alleen het was met ups en downs. Dat kost gewoon heel veel tijd."

In de ogen van De Boer duurt het sowieso heel lang voordat je een cultuuromslag bij een club teweeg brengt. "Kijk naar Napoli, daar duurde het acht jaar voor de investeringen eruit kwamen. Maar bij Inter verwachtten ze dat het binnen twee weken top was. Dat gaat gewoon niet."