Bosz: 'Ik heb de bank gezien, dat is voor hem wel een dingetje hoor'

Bosz: 'Ik heb de bank gezien, dat is voor hem wel een dingetje hoor'

04-12-2016 07:56
3

Peter Bosz denkt dat FC Groningen - zondagmiddag de tegenstander van zijn Ajax - over een uitstekende selectie beschikt. Dat er een aantal prima spelers op de bank zit in de Euroborg, zegt genoeg, vertelde de trainer deze week tijdens een persconferentie. 

"We zitten naar onze bank te kijken, maar ik heb de bank van Groningen gezien, dat is voor Ernest Faber ook wel een dingetje, hoor", aldus Bosz via de officiële kanalen van Ajax. "Daar zitten bijvoorbeeld Maduro en Hiariej. Er zitten allemaal spelers die normaal in de Eredivisie gewoon spelen. Als je kijkt naar de potentie die op de bank zit, dan hebben ze gewoon een uitstekende selectie."

"In het begin van het seizoen wilden ze ook dominant voetbal spelen, maar de resultaten bleven achter. Na de wedstrijd tegen NEC zijn ze op de omschakeling en compacter gaan spelen. Met die veranderde manier van spelen zijn ze heel effectief geworden." Groningen staat na veertien speelrondes op de elfde plek, met zestien punten. De wedstrijd tegen Ajax begint zondagmiddag om 16.45 uur. 

Lees ook: Maduro zit in Gudelj-schuitje: 'Hij heeft club en zichzelf in steek gelaten'