Maduro zit in Gudelj-schuitje: 'Hij heeft club en zichzelf in steek gelaten'

Maduro zit in Gudelj-schuitje: 'Hij heeft club en zichzelf in steek gelaten'

03-12-2016 08:15
7

Hedwiges Maduro zit bij FC Groningen in hetzelfde schuitje als Nemanja Gudelj bij Ajax. Beide spelers verloren bij hun club het zicht op een basisplaats. Maduro wil, in tegenstelling tot collega-middenvelder Gudelj, niets weten van opgeven.

"Wat Gudelj heeft gedaan, is een vorm van opgeven en dat past niet bij een profvoetballer, of bij welke topsporter dan ook", aldus Maduro tegenover het Dagblad van het Noorden. "Het is in topsport niet allemaal hosanna, je moet ook met tegenslagen kunnen omgaan. Gudelj heeft zijn medespelers in de steek gelaten, de ploeg in de steek gelaten, de club in de steek gelaten en ook zichzelf in de steek gelaten."

Ook Maduro maakt geen deel meer uit van de basiself van Groningen, maar dat is voor hem geen reden zich negatief op te stellen. "Misschien heeft dat ook met leeftijd te maken. Ik ben ouder en weet wat er gevraagd wordt van een topsporter. Maar het zit ook niet in me om me zo op te stellen als Gudelj. Ik ben geen speler die opgeeft en ook niet iemand die lastig is in de groep. Je moet respect hebben naar het team toe. De jongens kunnen er niks aan doen dat je niet speelt."

Toch hoopt Maduro op een winters vertrek bij zijn huidige werkgever, terwijl ook Groningen hoopt de middenvelder deze winter van de hand te kunnen doen. "De club heeft aangegeven mee te willen werken aan een vertrek. Het is niet mijn bedoeling nóg een half jaar niet te voetballen. En daar zit Groningen ook niet op te wachten." Wie weet ligt er wel een Chinees avontuur voor Maduro op de loer. "Daar sta ik ook voor open. Ik ben bijna 32, misschien dat ik nog twee, drie jaar kan voetballen", besluit hij.