In het kort: Babel trefzeker bij Deportivo, Stam terug op Old Trafford

In het kort: Babel trefzeker bij Deportivo, Stam terug op Old Trafford

05-12-2016 22:52
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Babel draagt bij aan ruime zege
Ryan Babel heeft met een doelpunt bijgedragen aan de 5-1 zege van Deportivo La Coruña op Real Sociedad. De Nederlander nam de vierde treffer voor zijn rekening, nadat hij een strafschop in twee keer benutte. De andere treffers kwamen op naam van Sidnei, Inigo Martinez (eigen doelpunt), Florin Andone (tweemaal) en voor Sociedad scoorde Yuri. Voor Babel was het zijn derde treffer van het seizoen.

Stam loot Manchester United
Jaap Stam keert in de derde ronde van het FA Cup-toernooi terug op vertrouwde bodem. De manager van Reading heeft Manchester United geloot met zijn ploeg.  De oud-verdediger stond tussen 1998 en 2001 onder contract bij United.

Promes belangrijk voor Spartak
Quincy Promes heeft van zich doen spreken bij Spartak Moskou. De Nederlander was trefzeker voor de hoofdstedelingen in het thuisduel met Rubin Kazan. Promes vertolkte later in de wedstrijd ook een negatieve hooofdrol, toen hij met rood van het veld werd gestuurd nadat hij twee keer geel kreeg.

Schotse arbiter voor Ajax

De Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik is donderdag in Schotse handen. De UEFA heeft scheidsrechter Bobby Madden aangesteld voor het treffen in het Stade Maurice Dufrasne. Ajax is al verzekerd van de groepswinst in poule G. De Belgen zijn nog met Celta de Vigo in een strijd om de tweede plaats verwikkeld. Madden floot vorig seizoen al twee Europese wedstrijden van Nederlandse clubs. Hij had de leiding over FC Augsburg - AZ (4-1) en Sporting Braga - FC Groningen (1-0).

Blatter blijft zes jaar geschorst
Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter blijft voor zes jaar geschorst. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft zijn straf maandag gehandhaafd. Blatter (80) werd eind vorig jaar voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA vanwege een dubieuze betaling in 2011 van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini, destijds voorzitter van de UEFA. De beroepscommissie van de wereldvoetbalbond bracht die schorsing in februari terug tot zes jaar.

Stoke vreest voor kaakbreuk Nederlander
Stoke City-manager Mark Hughes vreest dat Bruno Martins Indi zijn kaak heeft gebroken. De verdediger liep de kwetsuur op in het duel met Burnley (2-0) afgelopen zaterdag. Als de zwelling in het gezicht van de Oranje-international is afgenomen, wordt bekeken hoe ernstig de schade daadwerkelijk is, meldt de BBC. Voor Ibrahim Afellay was er wel goed nieuws. De middenvelder van de Potters heeft de training hervat, nadat hij in april een zware knieblessure opliep.

Duitser fluit PSV
De UEFA heeft de scheidsrechter voor het Champions League-duel tussen PSV en FK Rostov bekend gemaakt. De wedstrijd zal worden gefloten door de Duitser Deniz Aytekin. De arbiter (38) floot nog nooit eerder een duel van de Eindhovenaren. Hij floot echter wel al een keer eerder in Nederland: drie jaar geleden mocht hij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Celtic (1-0) in goede banen leiden. PSV neemt het dinsdag om 20.45 uur op tegen Rostov. De derde plek in de poule staat op het spel. 

Jenner traint mee in Eindhoven
Julian Jenner traint mee bij FC Eindhoven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 32-jarige aanvaller zit al enige tijd zonder club na zijn vertrek bij het Engelse Notts Country in 2015. Of Jenner in aanmerking komt voor een contract bij de Jupiler League-club is onduidelijk. De rechtspoot speelde in het verleden onder meer voor NAC Breda en AZ.