Italiaanse voetbalbond pakt Strootman aan: streep door duels met Juve en Milan

Italiaanse voetbalbond pakt Strootman aan: streep door duels met Juve en Milan

06-12-2016 17:09
6

Slecht nieuws voor Kevin Strootman. De AS Roma-middenvelder heeft een schorsing van twee duels aan zijn broek gekregen vanwege zijn betrokkenheid bij een opstootje tijdens de derby tegen SS Lazio (2-0 winst Roma). 

Strootman tekende tijden de felbeladen wedstrijd voor de openingstreffer en gooide in het feestgedruis vervolgens met water. Lazio-wissel Danilo Cataldi kreeg een aantal druppels over zich heen en gaf de Oranje-international een duw. Cataldi moest inrukken van de scheidsrechter, maar de actie van Strootman werd bestraft met slechts geel. 

Op basis van videobeelden heeft de Italiaanse voetbalbond nu alsnog besloten om de oud-speler van PSV, FC Utrecht en Sparta aan te pakken. Omdat Strootman de gele kaart blijkbaar ontving voor het uitbundig juichen na zijn goal, had de voetbalbond de mogelijkheid om hem te schorsen vanwege het gooien van het flesje met water. Dat is nu gebeurd. Strootman mist de komende twee Serie A-duels van Roma. Het betreft uitgerekend de krakers tegen AC Milan en Juventus.