'Langgekoesterde wens van Feyenoord-supporters gaat dan toch in vervulling'

'Langgekoesterde wens van Feyenoord-supporters gaat dan toch in vervulling'

07-12-2016 11:21
6

In De Kuip worden vanaf volgend seizoen staanvakken ingericht op de fanatieke Noordzijde. Dat meldt Voetbal International. Feyenoord bevestigt dat de zaak wordt onderzocht, maar wil er verder nog niets over zeggen.

Dat de staanvakken er komen is volgens het weekblad echter vrijwel zeker. De vraag is alleen nog hoe en wie de kosten van de verbouwingen van de tribunes gaat betalen. Aangezien Feyenoord op zijn vroegst in 2022 de overstap maakt naar een nieuw stadion, zijn de kosten en de afschrijvingen enigszins overzichtelijk.

Door de stadiondiscussies, die al tien jaar lopen, zijn er lange tijd niet of nauwelijks flinke investeringen aan het huidige onderkomen gedaan. Een recente investering zorgde er direct voor dat het Nederlands elftal terugkeerde in De Kuip. De afgelopen weken werden er ook camera's in het stadion geïnstalleerd om beter toezicht te kunnen houden op de toeschouwers.

Nu er staanvakken komen, gaat er een lang gekoesterde wens van de Feyenoord-fans in vervulling. Over het aantal vakken dat moet worden verbouwd, hopen club en stadion het snel eens te worden. Na Ajax en PSV gaan daarmee ook de Rotterdammers overstag.