Druk op Eredivisie-hekkensluiter: Op dit moment staan we nog achter de trainer

Druk op Eredivisie-hekkensluiter: "Op dit moment staan we nog achter de trainer"

07-12-2016 22:20
10

Het is in de laatste twee competitiewedstrijden van 2016 erop of eronder voor hekkensluiter Go Ahead Eagles. Hans de Koning ervaart echter geen druk in Deventer.

Ook niet na de uitspraken van voorzitter Edwin Lugt, die zei dat de laatste weken voor de winterstop cruciaal zijn voor Go Ahead én De Koning. "Maar ik hou me alleen bezig met de dingen waar ik invloed en grip op heb. Voor de rest moet iedereen zelf weten wat hij denkt te moeten roepen", reageert de trainer tegenover Voetbal International.

"We hebben met sc Heerenveen, PSV en FC Groningen geen gemakkelijk programma om af te sluiten en dat we bij de onderste drie zouden staan, had ik vooraf ook wel ingeschat. Ik mag hopen dat de mensen hier niet hadden gedacht dat we wel even bij de eerste twaalf zouden staan. We missen nogal wat spelers en hebben ook wel wat pech gehad, hoor."

Go Ahead speelt zaterdag tegen PSV en sluit 2016 af tegen FC Groningen. "Ik vind dat wij een betere selectie hebben dan clubs als Roda JC, Excelsior en NEC", zegt Marcel Ritzmaier. "Het komt er alleen op dit moment nog niet uit. We trainen goed, durven elkaar de waarheid te zeggen, maar het kwartje moet een keer goed vallen. Natuurlijk snappen wij ook dat de druk toeneemt, maar op dit moment staan de spelers nog achter de trainers."