Nederlander zes uur onderweg voor training: 'Grote probleem is manier van werken'

Nederlander zes uur onderweg voor training: 'Grote probleem is manier van werken'

21-12-2016 19:58

Joop Gall bevindt zich in een lastige situatie. De Nederlandse oefenmeester is hoofdcoach bij het Oekraïense FC Stal en doet het verdienstelijk, maar toch staat hij open voor een vertrek.

"Het is niet zo dat ik weg moet of ik ongelukkig ben bij mijn huidige club. Integendeel. De clubleiding is tevreden over me", vertelt Gall aan RTV Drenthe. "De doelstelling die er ligt is, ook nadat ik hoofdtrainer werd, onveranderd: handhaving. Dat moeten we ook kunnen realiseren. We zijn dan ook prima uit elkaar gegaan na de laatste wedstrijd."

Maar: "Het grote probleem is de manier waarop ik moet werken. Bijvoorbeeld het reizen. Zelfs voor een training zijn we uren onderweg." Volgens RTV Drenthe zit Gall per training zes uur in de trein met zijn voltallige selectie, verre van ideaal. 

Stal staat na achttien wedstrijden negende van de twaalf clubs. "Niet zo gek", vindt Gall. "Je kunt het eigenlijk zo zien: ik speel met een club als Fortuna Sittard in de Eredivisie. En toch worden we geen enkel duel weggespeeld. Als we verliezen dan doen we dat met slechts één doelpunt verschil", besluit de Nederlander.

Toch staat Gall open voor een vertrek. Hij heeft in zijn contract laten opnemen dat hij altijd mag vertrekken. "Ergens hoop ik dat die kans zich binnenkort voordoet. Of laat ik het anders zeggen: als er een club geïnteresseerd is, dan ga ik graag in gesprek", aldus Gall.