Update: Prachtig nieuws: Athletic-speler kan na verwijderde tumor weer aansluiten

Update: Prachtig nieuws: Athletic-speler kan na verwijderde tumor weer aansluiten

05-01-2017 12:38
2

Ahtletic Bilbao heeft vrijdag op een speciaal belegde persconferentie bekendgemaakt dat er een tumor is ontdekt bij de 21-jarige voetballer Yeray Alvarez. De tumor is ontdekt in een van zijn testikels.

Volgende week zal de verdediger, die zijn debuutseizoen in de hoofdmacht van Athletic Bilbao beleeft, een operatie moeten ondergaan waarin zijn rechterbal wordt verwijderd. Voorzitter Josu Urrutia en dokter Jotxean Lekue maakten het nieuws vrijdag bekend en deden meteen het uitdrukkelijke verzoek aan de media om de speler met rust te laten.

Urrita vertelde op de persbijeenkomst: "Tijdens een aantal medische tests is gisteren bij Yeray een tumor ontdekt in een van zijn testikels. Het eerste wat nu belangrijk is, is dat hij volgende week geopereerd wordt. De spelers is goed, sterk, rustig, binnen en buiten het veld. Hij is optimistisch. En wij zijn dat ook." Yeray deed in de competitie dit seizoen in tien wedstrijden mee, waarvan negen keer als basisspeler.

Update 27-12-2016, 14.02 uur: Alvarez is dinsdagochtend met succes in Bilbao geopereerd. De tumor is uit zijn rechtertestikel verwijderd. Volgens de chirurg zijn daarbij geen complicaties opgetreden, meldt de Baskische club. De 21-jarige verdediger mag het ziekenhuis woensdagmorgen verlaten als zijn gezondheid dat toelaat.

Update 5-1-2017, 12.38 uur: Prachtig nieuws voor Alvarez: de speler van Athletic hoeft niet verder behandeld te worden. Dat meldt zijn club donderdag na medisch onderzoek. In de komende weken kan hij onder begeleiding weer aansluiten bij de spelersgroep.