Ik, wij, iedereen in ons gezelschap dacht: Ajax maakt de 1-2 nog wel

"Ik, wij, iedereen in ons gezelschap dacht: Ajax maakt de 1-2 nog wel"

27-12-2016 20:52
19

Toon Gerbrands reageert desgevraagd nogmaals op wat er op 8 mei 2016 gebeurde. Wat door iedereen onmogelijk werd geacht, gebeurde toch: Ajax verspeelde de landstitel waardoor het feest in Eindhoven gevierd werd.

"Ik dacht in die laatste minuut bij Ajax aan een essay dat ik ooit las over het begrip 'tijd'. Tijd kan soms heel snel voorbijgaan en soms heel langzaam. Nou, deze minuut voelde als de langste uit mijn leven", zegt de directeur van PSV in het Algemeen Dagblad. "We hadden twee programma's voor de aanloop naar het nieuwe seizoen. Een voorbereiding mét voorronden Champions League en één zonder, omdat je rechtstreeks bent geplaatst. Dit was een minuut van wel of niet de zekerheid van 20 miljoen euro."

Dat er in Eindhoven geen rekening meer werd gehouden met het kampioenschap, bleek wel doordat het podium van de huldiging al afgebouwd werd vóór de wedstrijden afgelopen waren. "Hebben ze een dag later in Eindhoven alles heropgebouwd. Die man vond het maar wat mooi hoe het ging. Die heeft voor één titelfeest twee keer uitbetaald gekregen", rakelt Gerbrands op.

Dat Ajax het verprutste door met 1-1 gelijk te spelen bij De Graafschap, had Gerbrands nooit durven dromen. Ook toen de Doetinchemmers op 1-1 kwamen, ging de directeur er vanuit dat de Amsterdammers het nog recht zouden trekken. Zijn hartslag ging flink wel flink omhoog. "Maar tegelijkertijd hoorde je via dat radiootje dat Ajax constant aanviel. En er waren ook nog 35 minuten te spelen. Ik, wij, iedereen in ons gezelschap dacht: Ajax maakt de 1-2 nog wel."