Irritatie door Van Breukelen-optreden: Zou je niet even een bal pakken?

Irritatie door Van Breukelen-optreden: "Zou je niet even een bal pakken?"

31-12-2016 18:06
7

Soren Lerby heeft een mooie anekdote over Hans van Breukelen. In de Europa Cup-finale van 1988 tegen Benfica moesten er strafschoppen worden genomen, maar doelman Van Breukelen zat continu in de verkeerde hoek. 

Lerby raakte geïrriteerd en liep naar Van Breukelen toe in de hoop dat de PSV-goalie eens wat tegen zou houden. "Ik ging naar Hans toe en zei: pak nou eens een balletje. Zou je niet even een bal pakken? Ik schoot de vijfde binnen en hij zat steeds in de verkeerde hoek", legt Lerby uit in Made in the Eredivisie van FOX Sports. "Het was de vraag of hij er nog een zou pakken. Ik had zoiets van: ik probeer hem even te helpen." PSV wist de finale uiteindelijk wel te winnen. De Eindhovenaren wonnen de penaltyserie met 6-5.

De winst van de Europa Cup is hét hoogtepunt in de carrière van Lerby. De 58-jarige Deen is tegenwoordig zaakwaarnemer. Van Breukelen vult bij de KNVB de functie van technisch directeur in. De voormalig doelman werd op 17 juni van dit jaar aangesteld door de voetbalbond.